Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ερώτηση αναγνώστριας/ Είδος μπριζόλας- Αλκοόλ- Βρώμη

Απορία αναγνώστριας/ Είδος μπριζόλας- Αλκοόλ- ΒρώμηΓεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω 

1.Σε διατροφή 1200 θερμίδων που περιέχει μπριζόλα σε μεσημεριανό έχει μεγάλη διαφορά αν είναι χοιρινή λαιμού ή μοσχαρίσια?
2. Σε βραδινή έξοδο πέραν του perier και της σόδας μπορεί να καταναλωθεί κάποιο αλκοολούχο? Σε ποια ποσότητα και σε τι συχνότητα έτσι ώστε να μην έχει καταστροφικές συνέπειες στο πρόγραμμα διατροφής ?
3. Οι νιφάδες βρώμης ή η βρώμη-πίτουρο προτιμάται? Απέχουν πολύ τα δύο αυτά προιόντα?        

Ευχαριστώ

Γεια σας κι ευχαριστώ πολύ για την ερώτησή σας!

1. Τα 100 γραμμάρια χοιρινής μπριζόλας αποδίδουν 320 θερμίδες περίπου, ενώ τα 100 γραμμάρια μοσχαρίσιας μπριζόλας αποδίδουν 260 θερμίδες περίπου, οπότε, υπάρχει μία διαφορά  60 θερμίδων, η οποία δεν είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο, το μοσχαρίσιο κρέας είναι καλύτερο ποιοτικά. Δηλαδή έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε λίπος, σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, αλλά και μεγαλύτερη ποσότητα σιδήρου. Επίσης, ο λαιμός είναι ένα μέρος του ζώου που έχει αρκετό λίπος. Οπότε, καλό θα ήταν να προτιμούσατε μοσχαρίσια μπριζόλα.

2. Αν είστε σε μία διαδικασία απώλειας σωματικού βάρους η σόδα και το ανθρακούχο νερό είναι οι καλύτερες επιλογές. Τα αλκοολούχα ποτά, δεν απαγορεύονται ακόμα και στις περιόδους απώλειας σωματικού βάρους, αρκεί πάντα η κατανάλωσή τους να γίνεται με σύνεση. Δηλαδή, θα μπορούσατε να καταναλώνετε ένα ποτήρι κρασί ή ένα μικρό ποτήρι μπύρα 2-3 φορές την εβδομάδα.

3. Η διαφορά νιφάδων βρώμης και πίτουρου βρώμης είναι πολύ μικρή. Δεν υπάρχει λόγος να προτιμήσετε το ένα έναντι του άλλου. Το πίτουρο βρώμης περιέχει λίγες παραπάνω φυτικές ίνες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι νιφάδες βρώμης δεν περιέχουν μεγάλη και επαρκή ποσότητα φυτικών ινών. Προτιμήστε οποιοδήποτε από τα δύο σας αρέσει περισσότερο και καταναλώστε 3 περίπου κουταλιές.

Ευχαριστώ πολύ κι ελπίζω η απάντησή μου να σας κάλυψε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...